Kihnu Taxi

Kihnu Taxi

 Kihnu Taxi  Kihnu Taxi  Kihnu Taxi
 
 Kihnu Taxi  Kihnu Taxi  Kihnu Taxi
 
 Kihnu Taxi  Kihnu Taxi  Kihnu Taxi
 
 Kihnu Taxi  Kihnu Taxi  Kihnu Taxi
 
 Kihnu Taxi  Kihnu Taxi  Kihnu Taxi
 
 Kihnu Taxi  Kihnu Taxi  Kihnu Taxi
 
 Kihnu Taxi  Kihnu Taxi  Kihnu Taxi
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Jullie zitten te wachten op het verhaal en vooral de foto’s van Jans die op een truck over het Estlandse eiland Kihnu wordt gereden, niet? Hier is ‘ie dan.

You are waiting for the story and the photos of Jans on a truck on the Estonian island Kihnu, don’t you. Well, here it is.

Taxi’s zien er op Kihnu anders uit dan elders. Het zijn stokoude trucks waar je met behulp van een wankel trapje op klimt met gammele houten bankjes. Gelukkig is het eiland piepklein en rijdt zo’n truck dus  vooral niet te hard, anders schiet je er zo weer af. Maar geloof me, zo te worden gereden over dit schitterende eiland, waar je overal de geur ruikt van bloeiende seringenbosjes, is het meer dan waard.

Taxi’s on Kihnu are different from taxi’s elsewhere. They are terribly old and you have to climb a wobbly stepladder and have unstable wooden seats. Fortunately the island is very small and the trucks don’t drive very fast, otherwise you would end up in the water around the island. But believe me, to be driven over this gorgeous island, where everywhere you can smell the blooming lilac, is worth all of it.

Maar soms houdt zo’n Kihnu taxi er opeens mee op en moet je een stukje lopen of overstappen op een luxer modelletje, namelijk een half verroest oud busje, wederom met houten bankjes. Dan kan je maar beter in de zijspan van je baasje’s motor zitten, meehelllend in alle bochten en met je oren in de wind.

But sometimes the Kihnu taxi doesn’t move anymorer, so you have to walk a bit or change to a more luxurious model, in this case a rusty old bus, again with the same wooden seats. Maybe you can better drive in the side-car of the motor of you master, leaning over in the curves of the road with your ears in the wind.

2 Responses to “Kihnu Taxi”

  1. Jeannette Says:

    Volgens mij ben je nog steeds je honderden foto’s aan het doornemen, ‘op thema’…
    Voor ons is je nagenieten ook hartstikke leuk!, dank je wel!

  2. MoniqueB Says:

    Die reisjes van jullie zien er zo knus en gezellig uit, en zijn een heél avontuur! Zo bijzonder!
    Tassen vol, shawls om en een glimlach om het af te maken. Prachtig

Leave a Reply