Goodbye Coquette

Coquette

Het is zover, de laatste van onze vijf geliefde poezen is overleden. Afgelopen dinsdag hebben we in overleg met de dierenarts besloten dat we afscheid van onze lieve Coquette moesten nemen. En zo geschiedde, met heel veel pijn in ons hart. Ons huis is nu stil en leeg. En voorlopig blijft het zo, want we willen de komende tijd wat makkelijker samen weg kunnen, maar de prijs is hoog. Hoe lang gaan we dit volhouden?

It is finally a fact, the last of our five cats has passed away. Last Tuesday we decided, advised by our vet, that is was time to say goodbye to our beloved Coquette. And so we did, with lots of pain in our hearts. Our house is empty and quiet now. And for the near future it will stay that way, as we decided that we want to travel a bit more together, but the price is high. How long will we be able to restrict our self from taking in another cat?

En als je dan een proeflapje breit voor de Estse kantworkshops, dan blijkt het ook nog Kassikäpakiri (Cat’s Claw patroon) te zijn. Toeval bestaat niet.

And than, when you knit a sample for the Estonian workshops, it appears to be Kassikäpakiri (Cat’s Claw pattern). Everything is predetermined.

Lieve Puppy, Dana, Peri, Anti en Coquette, bedankt voor alle liefde en gezelligheid, zoveel jaren lang. Ieder van jullie was uniek en zo bijzonder. Nooit uit onze gedachten.

Dear Puppy, Dana, Peri, Anti en Coquette, thanks for the love and company, zo many years. Each of you was unique and so special. We will never forget it.

14 Responses to “Goodbye Coquette”

  1. Francesca Says:

    I am so very sorry about your kitty. It’s always a great sorrow to lose our pets.

  2. Arja Says:

    jeetje, dus jullie zijn nu katloos? dat zal stil zijn zeg. sterkte!

  3. Tien Says:

    heel veel sterkte.
    En zo’n leeg huis is vreselijk, ik zag m’n kat steeds achter me aan lopen, hield zelfs de deur voor haar open… maar ze was er niet meer.

  4. Yarnlot Says:

    Ach Carla, ze zijn wel allemaal uniek, je mist hun individuele karaktertrekken maar hoelang hou je dat inderdaad vol, het dagelijkse knuffelen met zo’n zacht wezen, het kleine gewicht dat opeens met volle overgave tegen je aan ploft, die éne miauw als je later dan verwacht thuiskomt, de grappige doorgedreven luidruchtige eis om nóg een vlootje Sheba, het feit dat ze altijd bij de wol te vinden zijn en er de zachtste uitkiezen, er zijn zoveel herinneringen…
    Zo weet mijn kat weet precies om welk uur ik na een nachtdienst thuiskom.
    Veel sterkte en misschien komt er ooit nog een fijnbesnord wezen aangelopen…

  5. Marnel Says:

    Die lieve Coquette! Zo fragiel toen ik haar alweer een tijd geleden zag en heel voorzichtig even vasthield. Wat zal dat pijn doen dat je van deze laatste schat afscheid hebt moeten nemen. Ze heeft een fantastisch leven bij jullie gehad! Veel verdriet en een grote leegte, ik voel met je mee. Ik hoop dat je het verlies samen met Jan tot een mooie herinnering kunt verwerken.

  6. myrte Says:

    Aw, wat naar.Sterkte!

  7. Geer Says:

    Hoi Carla,
    Ik weet wat je doormaakt, ik heb zelfs drie katten en twee honden
    moeten inslapen.
    Sterkte ermee, wie weet komt er nog wel weer wat aan snorren.

  8. CorrieH Says:

    Jammer joh, ik weet hoe dol jullie op die poes (en al die andere) waren. Sterkte ermee, Jan ook.
    Weet nu ook waarom je dinsdag jl. niet op de SnB in de WvS was. Sterfgeval thuis…

  9. CarlaM Says:

    Bedankt voor jullie lieve woorden!

  10. evelien Says:

    Ach wat triest Carla. Breien helpt maar een heel klein beetje denk ik. Veel sterkte voor jou en Jan.

  11. Margreet Says:

    been there, done that, au au en nog eens au en nog steeds als ik er aan denk. Heel veel sterkte allebei. Jullie katten spelen nu dus aan de voet van de regenboog.(rainbow poem) Ik las eens a dogs prayer en daar stond zoiets in van: en laat mijn baas weten wanneer het tijd is om afscheid te nemen. Inderdaad, het grootste blijk van liefde dat je je huisdier kunt geven is: afscheid nemen als je geliefde beestje er aan toe is, ook al ben jij dat nog niet. Het juiste doen voor je dier is keihard verdriet, maar gezegend zijn dieren met baasjes als jullie.

  12. Margreet Says:

    sorry het is Rainbow bridge, in het nederlands vertaald naar Regenboog -brug en a dogs prayer by Beth Norman Harris, dit voor degenen die het ook willen lezen.

  13. KK Says:

    Oh, its so sad to read..

  14. MoniqueB Says:

    Oh, wat herkenbaar. Wij zijn inmiddels de eigenaars van kat 6 en kat 7. Het spijt me te moeten zeggen; ik zei ook altijd dat we ‘hierna’ geen katten meer zouden nemen. Maar we zijn al 3 katten verder!

    Coquette is een schatje! Heel veel dieren knuffels nog voor jullie.

Leave a Reply