Het Betere Breiwerk

Het Betere Breiwerk

Soms wil een gevorderde breier nóg mooier en beter leren breien. Dan kan deze breier bij The Dutch Knitters terecht om tot vervelends toe te worden doorgezaagd over insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden. In de eerste van de acht lessen hebben we het over niets anders, terwijl we urenlang breimethodes laten uit proberen om tot beter inzicht te komen in de eigen breigewoontes. Alle andere zeven lessen grijpen voortdurend terug op deze ene belangrijke eerste les.

Sometimes an advanced knitter wants to learn to knit even better and more beautiful. This knitter can be taught by The Dutch Knitters and we will go on and on about making a stitch. In the first of the eight lessons we talk about nothing else while we let the students try several knitting methods for hours to achieve a better insight into their own knitting habits. The other seven lessons we constantly go back to this very important first lesson.

Verkorte toeren, naadloze opgezet rondbreiwerk, perfect gespiegelde minderingen, meerderingen, kabels, kantbreiwerk, opzetten, afkantingen, kantsteken, I-Cord, het in elkaar zetten van breiwerk, prachtige afwerkingsmethodes en dan hier en daar ook nog een handige tip of trucje om je breisels te vervolmaken. Mede dankzij het huis- en oefenwerk wordt de periode van bijna drie maanden als best zwaar ervaren. Opgelucht na de periode van hard werken wapperde ook deze vijfde groep cursisten opgelucht met hun breibrevet na afloop van de cursus. Het wachten is nu op Het Beste Breiwerk, dan Het Allerbeste Breiwerk en uiteindelijk Het Ultieme Breiwerk. En daarna gaan we pensioeneren!

Short rows, seamlessly casting on circular knitting, perfectly mirrored decreases, increases, cables, lace knitting, casting on, casting off, edge stitches, I-cords, grafting together projects, beautiful finishing techniques and every now and then a nice tip or trick to make your knitting perfect. Also because of the homework and extra assignments the three-month period is experienced as being quite heavy. Relieved after a period of hard work this fifth group of students waved their knitting certificate after having completed the course. Now they have to wait for Het Beste Breiwerk (the best knitting), Het Allerbeste Breiwerk (the very best knitting) and finally Het Ultieme Breiwerk (the ultimate knitting). And then we will retire!

Wegens grote belangstelling werken we als sinds de eerste cursus met een wachtlijst. Je kan je op de wachtlijst laten zetten, mits je breiervaring voldoende is, zodat we je zodra er mogelijk plaats is bij een cursus de informatie kunnen sturen. Je kan dan beslissen of je mee wilt doen.

Because of the great deal of interest in this course we have been using a waiting list ever since the first course. You can be placed on the waiting list, provided you have sufficient knitting experience, so that we can send you the information as soon as there might be a place available at the course. At that moment you can decide whether you want to participate.

2 Responses to “Het Betere Breiwerk”

  1. Tijm Says:

    Wat boeiend. Zou ik ook graag willen doen, maar Driebergen is me net wat te ver weg.
    Ooit ooit zal het nog wel eens lukken om mijn breivaardigheden door jullie te laten upgraden!

  2. MoniqueB Says:

    Wat een kennis! Wat geweldig dat jullie dat delen en er zó uitgebreid de tijd voor nemen. Absoluut een aanrader!
    (het lijkt me geweldig om een keer mee te kunnen doen..)

Leave a Reply