Breidagen 2011 – review and photos

 Breidagen 2011  Maar we wilden natuurlijk wel graag bijdragen in de vorm van een paar workshops. We hebben onze cursisten een poepie laten ruiken tijdens de workshops van 2,5 uur waarin we onze uiterste best hebben gedaan een beeld te scheppen van de rijke breitradtitie uit Estland. Onze workshops werden goed bezocht en gewaardeerd. We hadden allebei een reiskoffer vol met spullen meegesjouwd, dus konden veel laten zien. En we hebben ze flink laten breien, zowel gesloten breiwerk als kant. Zie de serieuze gezichten maar eens. Daarna tevreden en murw de beurs maar weer op, waar je alles wat je hartje begeerde op breigebied kon kopen of kon aanschuiven bij de tafel waar Corry zaterdag haar Kika-beren weer verkocht. En wat was de tentoonstelling van MoniqueB succesvol!  Breidagen 2011
 Breidagen 2011  Breidagen 2011  Breidagen 2011
 Breidagen 2011  Breidagen 2011  Breidagen 2011
 Breidagen 2011  Breidagen 2011  Breidagen 2011
 Breidagen 2011  Breidagen 2011  Breidagen 2011
 Breidagen 2011!  Breidagen 2011  Breidagen 2011
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Met weemoed dacht ik terug aan de SnB-dagen uit 2006 en 2007, toen ik Janet Vermist van Second Events hielp met het organiseren van de evenementen. Wat was dat veel werk! Nu hielp Marion en nog een batterij aan vrijwilligers, want wij hebben nu onze tijd hard nodig  voor ons bedrijf The Dutch Knitters en alle aanverwante activiteiten. Janet en al je helpers, dank jullie wel voor het organiseren van dit gewéldige breifeest!

I thought back nostalgically about the SnB days of 2006 and 2007, when I helped Janet Vermist van Second Events with the organisation of these events. Boy, that was a lot of work! Now Marion and a truckload of other volunteers were helping, for we badly need our time for our company The Dutch Knitters and all related activities. Janet and all your helpers, thank you for organising this fantastic knitting party!

 Breidagen 2011  Breidagen 2011  Breidagen 2011
 Breidagen 2011  Breidagen 2011  Breidagen 2011
 Breidagen 2011  Breidagen 2011  Breidagen 2011

Maar we wilden natuurlijk wel graag bijdragen in de vorm van een paar workshops. We hebben onze cursisten een poepie laten ruiken tijdens de workshops van 2,5 uur waarin we onze uiterste best  hebben gedaan een beeld te scheppen van de rijke breitradtitie uit Estland. Onze workshops werden goed bezocht en gewaardeerd. We hadden allebei een reiskoffer vol met spullen meegesjouwd, dus konden veel laten zien. En we hebben ze flink laten breien, zowel gesloten breiwerk als kant. Zie de serieuze gezichten maar eens. Daarna tevreden en murw de beurs maar weer op, waar je alles wat je hartje begeerde op breigebied kon kopen of kon aanschuiven bij de tafel waar Corry zaterdag haar Kika-beren weer verkocht. En wat was de tentoonstelling van MoniqueB succesvol!

But of course we wanted to contribute with a couple of classes. We showed our students a trick or two during the 2,5-hour classes in which we did our utmost to give them a picture of the rich Estonian knitting tradition. Our classes were well attended and appreciated. We both had a suitcase full of stuff, so we could show a lot. And we had them knitting vigorously, on closed knitting as well as lace. Just take a look at those serious faces. Afterwards, tired but contented, they entered the fair again where everything anyone might wish in the area of knitting could be bought or where you could join other knitters at the table where Corry sold her Kika bears again. And what a success MoniqueB’s exposition was!

Comments are closed.