The making of the Mediterranean Stole

In 2007 had ik grote plannen. Ik zou de Mediterranean shawl uit A Gathering of Lace van Maureen Egan Emlet wel even gaan breien. Maar met veel minder brei-ervaring dan nu en het doorzettingsvermogen een pak blanke vla was ik het na het rugpand en slechts één zijpandje al zat. Het was wél erg mooi aan het worden, dus het geheel werd dus netjes afgekant en bewaard voor wie weet wat. In een doosje, dat daarna verdween, tot het tijdens de Corona schoonmaak- en opruimwoede weer boven water kwam. Een pareltje dat het verdiende om afgemaakt te worden.

Het was niet niks, zelfs nu niet, want de rand van pakweg vijftig toeren met bijna 1600 steken per toer, op naalden 1,5 mm, dat is best een dingetje. Maar tijd zat nu en het was het beslist waard om afgemaakt te worden. Mocht ik ooit weer met plannen komen voor een project van deze omvang,…. houd me tegen! 

Details op Ravelry: https://www.ravelry.com/projects/CarlaM/mediterranean-lace

In 2007 I had big plans. I would knit the Mediterranean stole published in A Gathering of Lace and designed by Maureen Egan Emlet. But with much less knitting experience than now and the perseverance like a pack of custard, I was fed up after I made the back and only one side. It was becoming very beautiful, so the whole was neatly bind off and saved for who knows what. In a box, which then disappeared, until it surfaced during the Corona cleaning and tidying rage. A gem that deserved to be finished.

It was no small feat, even now, because the edge of roughly fifty rows with almost 1600 stitches per row, on needles 1.5 mm, is a big thing. But I have loads of time now and it was definitely worth it to finish it. If I ever make plans for a project as big as this one,… please stop me!

Details op Ravelry: https://www.ravelry.com/projects/CarlaM/mediterranean-lace

Leave a Reply