IKnit Weekender – The Dutch Knitting Cafe and the fair

 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
 
 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
 
 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
 
 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
 
IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
 
 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Dit was alweer het vierde jaar dat we het Dutch Knitting Cafe organiseerde tijdens IKnit Weekender in Londen. Wat komen we toch graag ieder jaar in Londen naar dit fantastisch leuke event. Dit keer kregen we een prachtig plekkie vlak bij het podium waardoor we midden in de actie zaten en breiers lekker even mee konden breien. En naast Eirwen van de KnitWitches met al haar verleidelijke garens. Ze verkocht zo goed dat ze aan het eind van de beurs de bedragen wilde aanslaan op haar weegschaal. Gerard kreeg als dank voor de organisatie van ons jaarlijks breifeest de plastic tulpen uit het café, waar ook Eirwen zo weg van was we er haar ook maar eentje toegeschoven hebben.

This was the fourth time we organized the Dutch Knitting Café during the IKnit Weekender in London. How glad we are to participate in this fantastic event every year. This year we had a splendid spot close to the stage, so we were placed in the centre of the action and knitters could easily join us for a few rows of knitting. And we were right next to Eirwen of the Knitwitches with all her alluring yarns. She sold so well that she wanted to strike the amounts on the scales instead of on the till. As a thank you for organising our yearly knitting party we gave him the plastic tulips from the cafe. Eirwen loved them too so much that we had to give her one too.

 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
 
 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
 
 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
 
 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Habu was er ook, helemaal vanuit New York. En Wooly Thoughts, met mysterieuze schaduwbreisels, EasyKnits, dit keer bijgestaan door Marleen van Dutch Knitting Designs, Wensleydale Longwool Sheep Shop en nog veel meer handelaren met een assortiment voor de echte yarnsnob. Bij Coleman kocht ik onder andere een breischede, waar je lopend mee zou moeten kunnen breien. De Shetlanders haalden er 200 steken per minuut mee. Zeggen ze. Dat belooft wat. Ik zal jullie verslag doen van mijn experimenten met dit intrigerende attribuut.

Habu was present as well, all the way from New York. And Wooly Thoughts, with mysterious shadow knitting, EasyKnits, assisted by Marleen from Dutch Knitting Designs this time, Wensleydale Longwool Sheep Shop and many more traders with an assortment of yarns for the real yarn snob. At Coleman I bought, among other things, a knitting sheath, with which you should be able to walk and knit at the same time. The Shetlanders made up to 200 stitches a minute with it. So they say. That’s promising. I’ll report you on my findings with this intriguing object.

     
 
 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
 
 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
 
 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
 
 IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010  IKnit Weekender 2010
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Vrijdag na afloop van de beurs nodigde organisator Gerard ons uit om mee te komen borrelen in de Engelse pub The Barley Mow. Gewéldig, daar zit je dan samen aan een gigantische beer na te genieten van een geweldige dag. Corry wilde niet op de foto, maar haar kabouter gelukkig wel. Die kabouter was ook getuige van het drankgelag van Titia tijdens het Indiase dineetje, traditiegetrouw bij Masala Zone in Covent Garden.

Friday after the fair organizer Gerard invited us to the pub for a drink. It was fabulous, being together and enjoying a gigantic glass of beer after a fantastic day. Corry didn’t want her picture taken, but fortunately her gnome did. The gnome also witnessed Titia’s drinking bout while we had an Indian diner, according to tradition at Masala Zone at Covent Garden.

3 Responses to “IKnit Weekender – The Dutch Knitting Cafe and the fair”

 1. evelien Says:

  Ohhhh, om jaloers te worden….. Alles leuk, brengt weer herinneringen boven aan twee jaar geleden. Misschien toch volgend jaar weer…

 2. Lisa Says:

  Hi Carla
  It was lovely to see you again at the I Knit Weekender. I didn’t get the opportunity to come and knit this time – but it’s already set in stone for next year! My children loved the biscuits and chocolates I brought home for them.
  I’ll be keeping my eye on your blog – I want to see how you go on with the knitting sheath!
  Very best wishes
  Lisa

 3. MoniqueB. Says:

  Wow, wat een event! Kijk dat garen! Zo mooi op tint gesorteerd.
  En daarna nog lekker even naar de pub.
  Wat is de breiwereld toch mooi.

Leave a Reply