Tallinn in November

In november woon en werk ik als Artist in Residence in Tallinn, Estland. Ik ga er onderzoeken hoe de principes van Magische Motieven toepasbaar zijn op allerlei traditionele Estlandse technieken. En natuurlijk genieten van de bijzondere Estlandse cultuur, ballet, concerten en opera’s, Muhu-brood, taartjes van Pierre, Vana Tallinn, Monika’s jammetjes en het gezelschap van mijn Estlandse vrienden.

In November will I live and work as Artist in Residence in Tallinn, Estonia. I will research how the principles of Magic Motifs can be applied to all kinds of traditional Estonian techniques. And of course enjoy the Estonian culture, ballet, concerts and operas, Muhu bread, cakes from Pierre, Vana Tallinn, Monika’s jam and the company of my Estonian friends.

Ik tref het, want in november is er de handwerkbeurs Mardilaat, een international breiconferentie, het 3D-event waar ik een presentatie en workshop mag geven en een kerstmarkt op het Raekoja-plein, waar ze de lekkerste glühwein met nootjes brouwen. Laat ik nu nèt om de hoek zitten… Jan komt nog een paar weken iconen schilderen, gezellig!

I am lucky, because in November there is the Mardilaat handicraft fair, an international knitting conference, the 3D event where I shall give a presentation and workshop and a Christmas market on Raekoja square, where they brew the tastiest mulled wine with nuts. Well, my apartment is very close to it… Jan will come for a few weeks to paint icons, nice!

3 Responses to “Tallinn in November”

 1. Connie Says:

  Dear Carla,

  you write that there will be an international knitting conference in November. Where?

  I am going to the conference in Viljandi, “Studying Traditional Crafts: Goals and Methods in Higher Education” – do you mean this one?

  If so we will meet ;=)

  Cheers, Connie

 2. Carla Meijsen Says:

  Hi Connie, no, I’m invited for a conference during Mardilaat next week, so we will not meet in Viljandi, too much travelling going on at the moment for me. I hope you have fun and to meet you soon again!

 3. Connie Wockensolle Says:

  That is interesting… I did not know about that conference, yes, a lot is going on
  See you in the knitting universe

Leave a Reply