Latvia!

letlandhart1

We zijn er helemaal klaar voor. Morgen vliegen we met z’n zevenen naar Letland, gezellig op breireis. Na aankomst in Riga halen we de huurauto’s op en rijden we naar Strazde, Talsi Novad, waar we de eerste week zullen doorbrengen in ┼¬densdzirnavas, een hotel bij een oude watermolen. In Strazde zullen we ook deelnemen aan het driedaagse Craft Camp. Daarna gaan we met z’n vijven door naar Bernati in het Zuiden van Kurzeme, bij Rucava, Nica en Liepaja and the border of Luthuania. Daar worden de kleurrijkste wanten gebreid en die willen we wel eens zien. De laatste dag brengen we door in Riga, om alles feestelijk af te ronden met Le Nozze di Figaro in de opera tegenover ons hotel.

Deze reis zal in het teken staan van de ontmoetingen met Letse breiers. En passant zullen we ook nog leren hoe we Alsunga worteltaartjes moeten bakken.

Ik zal veel foto’s maken en jullie zo veel mogelijk via Facebook en Instagram op de hoogte houden! Tot later!

We can’t wait any long. Tomorrow the seven of us will fly to Latvia, together on knitting journey. After our arrival in Riga we pick up the rental cars and drive to Strazde, Talsi Novad, where we will spend the first week in ┼¬densdzirnavas, a hotel near an old water mill. In Strazde we will also participate in the three-day Craft Camp. Then five of us will go to Bernati in the South of Kurzeme, near Rucava, Nica and Liepaja en de grens met Litouwen. The most colorful mittens  are knitted there and we want to see them of course. The last day we spent in Riga, to finalize all festive with Le Nozze di Figaro at the opera house opposite our hotel.

This journey will be devoted to meeting Latvian knitters. We will also learn how to make Alsunga carrot cakes.

I’ll take lots of pictures and if possible, keep you all informed through Facebook and Instagram! See you later!

Leave a Reply