Ariadne – Merklaptrui

 DSC_3232
 DSC_3226  DSC_3232  DSC_3230
 DSC_3229  DSC_3228  DSC_3227
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

In de jaren tachtig was het handwerkblad Ariadne populairder dan ook. De ontwerpen, passend in het tijdsbeeld, werden alsmaar wilder en extremer en ik deed daar lekker aan mee door de gekste breisels te maken. Eén van mijn meest opmerkelijke breisels was de merklaptrui uit Ariadne maart 1982, waarin ik mijn geboortedatum, naam, 1982 en allerlei symbolen die toen belangrijk voor mij waren, toevoegde.Zelfs het vrouwenteken en symbool ‘ban de bom’ ontbraken niet. Tijdens het opruimen van wat dozen met oud textiel kwam ik ‘m weer tegen, toch wel leuk dat ik ‘m heb bewaard als aandenken aan een bijzondere periode in mijn leven.

In the eighties Ariadne was probably the most populair crafts magazine. The designs, which were trendy in that era, became wilder and more extreme, which I loved and so I knitted the most crazy knitwear. One of my most remarkable knittings was the merklaptrui from Ariadne March 1982, in which my date of birth, name, 1982, and all kinds of symbols that were important to me then, were added. Even the symbol for ‘female’  and ‘ban the bomb’ were not lacking. While clearing out some boxes of old textile I stumbled across it again, and now I’m happy that I’m’ve saved it, just as a souvenir of time gone by.

4 Responses to “Ariadne – Merklaptrui”

 1. loesje Says:

  Was een mooie geweest voor de expositie ‘Breien’ in het Fries Museum.

 2. Dominique Says:

  Toen was je 20? Leuk dat je dat allemaal bewaard hebt. Ik herinner me een moeder- dochter Ariadne trui in zalmroze, met intarsia cactussen. De stekeltjes waren aangeknoopte franje. Mijn man dacht dat ik draadjes was vergeten instoppen… Jammer genoeg heb ik die niet meer!

 3. admin Says:

  Ja, 20, maar gek genoeg lijkt het kort geleden als je het je eigen breiwerk bekijkt, ongelooflijk dat het zo lang geleden is dat ik die met plezier maakte en droeg. Nu wil ik er niet meer dood in gevonden worden…. 😉

 4. Moni Says:

  In Arhus, Denemarken, is een zelfgebreide trui vol met symbooltjes etc onderdeel van de permanente expositie in het Vrouwenmuseum aldaar.
  Mooi tijdsbeeld van eind 70-er, begin jaren 80.
  Echt een museum waardige trui dus!

Leave a Reply